duikclub ldl

Wanneer kan je leren duiken?

Je moet 8 jaar zijn en 25 meter kunnen zwemmen.
Tijdens je opleiding leer je hoe je onderwater voortbeweegt en ademt. Je leert het correcte gebruik van het duikmateriaal, fles en ontspanner.
Je leert ook de geheimzinnige gebarentaal van de duikers, want onderwater kan je niet met elkaar praten.

Jeugdduiken

Je kan drie duikbrevetten halen.
Na het behalen van je eerste duikbrevet (bronzen dolfijn) mag je onder begeleiding van je instructeur reeds in openwater duiken. Dit kan bij bijvoorbeeld in een duiktoren zoals Todi in Beringen. Of wanneer het water buiten 12°C is.

Het zilveren dolfijnbrevet is het tweede duikbrevet dat je kan halen. Ben je dan nog geen 14 jaar dan kan je nog het brevet “gouden dolfijn” behalen.

Na het behalen van je bronzen dolfijn-brevet, kan je tussendoor ook andere duiktechnieken leren. Zo kan je als fotograaf leren hoe je onderwaterfoto’s neemt, als bioloog leer je wat meer over de onderwaterdieren en –planten,...

Is duiken gevaarlijk?
Duiken is een techniek die je moet aanleren. Als je deze goed beheerst en steeds goed toepast, dan is duiken heel veilig.
Je zal snel merken dat duiken veel meer een leuke ontspanning of hobby is, dan een sport.
Laat je ouders dit lezen. Zo weten zij ook waarom duiken héél veilig is.
Om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten heeft de duikfederatie een aantal regels opgesteld. Deze regels zorgen ervoor dat jij héél veilig kan duiken.

De belangrijkste zijn:

- Dat je opleiding is aangepast aan je leeftijdsgroep.

- Al je duikinstructeurs en lesgevers hebben eerst een speciale opleiding moeten volgen voor ze aan jou mogen les geven.

- Dus niet iedereen mag zomaar met je gaan duiken.

- Je duikt met aangepast materiaal voor kinderen.

- De maximale diepte is beperkt. In open water word je steeds begeleid door één van je duikinstructeurs of lesgevers.

Hoe word ik lid van een JDL ?
Je komt eens langs op een van onze trainingen. Daar vind je steeds één verantwoordelijke, die je graag te woord staat en de nodige uitleg geeft over de club.
Dan ga je naar een arts die je onderzoekt en bepaalt of je wel mag duiken.
Vervolgens bezorg je het medisch attest dat je van de arts krijgt samen met twee recente pasfoto’s aan de secretaris van de duikschool.
Nu nog enkel lidgeld betalen en dan ben je een volwaardig lid van de jeugdduikschool.

Voor meer informatie
Aarzel niet contact op te nemen indien je meer informatie wenst over duiken voor jongeren, of over het jeugdduiken

LDL Lummen : ldl@nelos.be
Zwembad Lummen, Sportlaan z/n te 3560 Lummen, zaterdag van 18u30 tot 19u30